Kwaliteitsbewaking

Jarenlange ervaring leidt er toe dat Crop Alliance producten levert van een uitstekende en constante kwaliteit.

Teeltcontrole

Bij Crop Alliance staat kwaliteit hoog in het vaandel. Kwaliteit is in de hele keten, van grondstof tot eindproduct van belang. Daarom is Crop Alliance ook heel nauw betrokken bij de teelt van groente en wordt daar waar mogelijk de teelt in eigen beheer uitgevoerd.
Crop Alliance werkt al jaren met telers die volgens een gecontroleerd teeltprogramma werken en probeert daar waar mogelijk op de regelgeving vooruit te lopen. Het minimale dat we kunnen garanderen is dat de teelt heeft plaats gevonden volgends de richtlijnen van Global Gap of van een vergelijkbaar buitenlands keurmerk.

Tracking en tracing

Omdat de hele keten van belang is, en we steeds meer willen weten wat er met een product gebeurt, is tracking en tracing een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Door steeds verdergaande automatisering wordt de toegankelijkheid van gegevens steeds groter en meer gedetailleerd. Met een druk op de knop is vrijwel alle benodigde data beschikbaar te krijgen. Gezien de ontwikkeling dat de wet en regelgeving steeds meer vraagt heeft Crop Alliance er voor gekozen om een proactieve houding aan te nemen om te voorkomen dat onze systemen de jongste regelgeving niet kan volgen.

Productiecontrole

Ook tijdens het productieproces is kwaliteit een belangrijk item. Zo worden er tijdens het gehele productieproces, vanaf binnenkomst van de grondstoffen tot het moment dat het eindproduct wordt uitgeleverd, controles uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen.

Certificering

Crop Alliance heeft een BRC-certificaat, GLOBALGAP-certificaat, Kosher Certificaat en is HACCP-gecertificeerd.